сряда, 18 март 2015 г.

Орехово маскарпоне

Рецептата е елементарна и търпи много вариации.

Ако обичате много сладките десерти, този ще ви допадне.

Необходимите продукти са:

500 гр. маскарпоне
1 консерва подсладено кондензирано мляко
1 ч.ч. смлени орехи (може и повече или по-малко)
бишкоти
прясно мляко или компот (за накисване на бишкотите)

Разбивате маскарпонето с кондензираното мляко и разбърквате в получения крем орехите.
Потапяте бишкотите за много кратко в млякото или компота и ги нареждате в тавичка (или купа). Сипвате половината от крема и намазвате хубаво бишкотите. Повтаряте действието.
Най-вкусно става ако престои поне 6 часа в хладилник, но по принцип става за консумиране почти веднага.



Няма коментари:

Публикуване на коментар