от тези продукти излизат 12 големи кюфтета
1 кг. коприва
2 к. ч. киноа
1 морков
2-3 стръка пресен лук
връзка копър
1 яйце
200-250 гр. сирене
черен пипер
чубричка
олио
за панировката - корнфлейкс
Копривата се измива и бланшира, след което се нарязва.
Киноата се измива хубаво със студена вода. Ако не я измиете добре, ще горчи, заради съдържанието на сапунини в обвивката. Тъй като зрънцата са много малки, можете да я измиете с помощта на цедка. Вари се около 15 минути (под капак), в съотношение 1:3 киноа към вода. Разбирате, че е добре сварена, когато по края на зрънцето се образуват бели ореолчета :-)
Докато киноата се вари настъргвате моркова, нарязвате лука и копъра, добавяте яйцето, сиренето, черния пипер и чубрицата.
След като киноата е сварена я изцеждате от останалата вода, добавяте я при останалите продукти и разбърквате всичко с лъжица.
Оформяте си кюфтенцата и ги овалвате в счукания корнфлейкс. Подреждате в тава и ги поливате с олио. Пекат се в умерена фурна около 20 минути.
Сервират се със сос от кисело мляко с чесън
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар